Το μεγάλο παζάρι...

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο γιαννιώτικο μπάσκετ. Ανακοινώσεις, μεταγραφές, συζητήσεις, συμβόλαια, οικονομικές συμφωνίες, συγχωνεύσεις, χορηγίες, νέο γήπεδο....όλα τα εχει το μενού.

Την αρχή με συνεχόμενες ανακοινώσεις έκανε ο ΑΓΣΙ, ο οποίος επιβεβαίωσε αρχικά αυτό που ολοι γνωρίζαμε...την παραμονή του προπονητή Σοφοκλή Τσουκανέλη στο τιμόνι της ομάδας. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τον κορμό της ομάδας για φέτος ο οποίος θα αποτελείται από τους "παλιούς" Βαγγέλη Αυγερινό, Σπύρο Μπαρτζώκα, Σταύρο Μάκη και Κώστα Φίλιο, αλλά και τους "μικρούς" Κρίτωνα Τζίμα, Χρήστο Καννή, Πολυχρόνη Τσίγκα, Λεωνίδα Γκουντουβά και Σπύρο Παπανικολαόυ. Εντύπωση κάνει βέβαια η απουσία από τον αρχικό σχεδιασμό των Μουζακίτη, Καρασίμου, Πάτρα, Μάντζιου, Πρέντζα και Γεωργίου, οι οποίοι είχαν καθοριστικό ρόλο στην περυσινή ομάδα. 

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την επιστροφή του Δημήτρη Αντωνίου στην ομάδα, την παραμονή του Παναγιώτη Θώδη, αλλά και την προσθήκη του Βύρωνα Βάτσιου, ενώ η τελευταία προσθήκη ήταν ο "Θεσααλονικιός" Αντώνης Καλφαλίδης. Λογικά δεν θα αργήσουν να ανακοινωθούν και ένα-δύο ονόματα παικτών ακόμα ικανών να βοηθήσουν την ομάδα στην Γ' Εθνική.

Το IBC, έπειτα και από την εξέλιξη της υπόθεσης των Ιπποτών Κέρκυρας στο ΑΣΕΑΔ, έπρεπε να αναπροσδιορίσει τους μεταγραφικούς του στόχους, ώστε να προσπαθήσει να πετύχει του χρόνου αυτό που δεν πέτυχε φέτος...την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία. Κράτησε σχεδόν όλες τις σημαντικές μονάδες στο ρόστερ του...τους Κώστα Κρικώνη, Αλέξανδρο Ματσάγγα, Θοδωρή Τσιρώνη, Σπύρο Μάλλιο, Γιωργο Λύγδα, Κώστα Κρανή, Θανάση Κακατσίδη, Κώστα Πατραμάνη, ενώ ακόμα άγνωστο είναι το μέλλον του Αρίστιππου Χαντέλη στην ομάδα.

Μεγάλης σημασίας ήταν η απόκτηση του Αποστόλη Δάσκαλου από το Καναλλάκι, μιας και πέρυσι έπαιζε στην ομάδα ως δανεικός, ενώ τεράστια ώθηση δέχθηκε από την απόκτηση του Σάκη Πρέντζα από τον ΑΓΣΙ, ενός παίκτη έμπειρου και ικανού να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την ομάδα.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα, είμαστε εν αναμονή εξελίξεων, καθώς οδεύει προς ολοκλήρωση η συγχώνευση με την ομάδα του Βίκου και περιμένουμε να διαβάσουμε τις πρώτες ανακοινώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Πολλοί αξιόλογοι παίκτες της ομάδας του Βίκου θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα της ομάδας, ενώ ακούγονται πολλά για το budget που θα έχει στη διάθεση της η φετινή ομάδα...το οποίο ίσως θυμίσει παλιές εποχές! Πολύ σύντομα θα ξέρουμε.

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, με το κλείσιμο της περυσινής σεζόν, ανανέωσε τη συνεργασία της με σημαντικές παίκτριες της ομάδας και έκανε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και τις πρώτες τις μεταγραφικές κινήσεις, καταφέρνοντας ήδη να διαμορφώσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Προφανώς, ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και το πλάνο της επόμενης ημέρας ήταν ήδη έτοιμο!

Τέλος, προχωράει η αναδιοργάνωση του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣΙ με τον Βαγγέλη Αυγερινό στο τιμόνι, το οποίο θα επανεμφανιστεί στην κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ μετά από απουσία 3 χρόνων.    

Το ioanninabasket.gr θα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για ....το μεγάλο μπασκετικό παζάρι της πόλης!

Τελευταία Νέα