Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Εργασιακού

Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Εργασιακού

Ξεκίνησε η Β’ Φάση του 2ου Εργασιακού Πρωταθλήματος και με το καλημέρα γίναμε θεατές αγώνων με ένταση και αγωνία. Είναι εμφανές ότι σχεδόν όλες οι περυσινές ομάδες έχουν δυναμώσει και πως οι ομάδες από την Α’ Φάση είναι σε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. 

Η αρχή έγινε με το ντέρμπι Αστυνομικοί – Πίνδος στην Κόνιτσα, το οποίο όλοι το περίμεναν να κριθεί στη δύναμη με βάση το ρόστερ των δύο ομάδων, αλλά και σκεπτόμενοι το περυσινό τους παιχνίδι.  Η Πίνδος προηγήθηκε μέχρι και με 11 πόντους διαφορά, ωστόσο οι Αστυνομικοί κατάφεραν να το γυρίσουν και να νικήσουν στο τέλος. 

Την ίδια ώρα στο Μέτσοβο, οι Δημοτικοί Υπαλληλοι σαφώς καλύτεροι από πέρυσι και χωρίς τραυματισμούς κόντραραν μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου τους Οικονομολόγους, αλλά κάπου εκεί λίγο τα φάουλ, λίγο η κούραση, λίγο οι καλύτερες επιλογές των Οικονομολόγων τους στέρησαν την νίκη.

Η ομάδα των ΙΚΕΑ δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ομίλου Νιτσιάκος και να περιορίσει την καλύτερη επίθεση της Α΄Φάσης. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά και με την μεγαλύτερη διαφορά που είδαμε στην 1η αυτή αγωνιστική.

Στο πρώτο ματς εντός πόλης, τα ΜΜΕ αντιμετώπισαν την ομάδα των ΙΙΕΚ Δέλτα, σε ένα ματς πολύ κρίσιμο για την συνέχεια των δύο ομάδων στον πολύ δύσκολο ΣΤ’ Όμιλο της Β’ Φάσης. Τα ΙΙΕΚ Δέλτα ήταν πιο εύστοχα από την περιφέρεια, έχτισαν μία διαφορά μέχρι και 17 πόντων και τα 40 αγωνιστικά λεπτά ήταν τελικά  λίγα για να προλάβουν να το γυρίσουν τα ΜΜΕ.

Οι πρωταθλητές Μηχανικοί αντιμετώπισαν την ανανεωμένη ομάδα των Εκπαιδευτικών και κλήθηκαν να διαχειριστούν και το άγχος της πρεμιέρας. Η άμυνα των Μηχανικών πάνω σε παίκτες κλειδιά των Εκπαιδευτικών συνετέλεσε στο να χτιστεί γρήγορα μία διαφορά, η οποία και διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα της Εγνατία Οδός-Έμποροι, όπου δημιουργήθηκε μία διαφορά 13 πόντων υπέρ της ομάδας των Εμπόρων. Έγινε προσπάθεια από την ομάδα της Εγνατίας Οδού να την καλύψει στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά τελικά δεν τα καταάφερε.

Το ματς Δωδώνη-Πυροσβέστες ήταν αναμφίβολα το ματς της αγωνιστικής. Εντελώς αντίθετες ομάδες όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά με δύναμη στο παιχνίδι τους και αποφασιστικότητα και οι δύο. Πηγαίνανε πόντο πόντο καθόλη τη διάρκεια του ματς και τελικά οδηγήθηκαν στην παράταση όπου τελικά επικράτησε η ομάδα της Δωδώνης. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ματς υπήρξε ένταση μεταξύ δύο παικτών, ο ένας εκ των οποίων (ομάδα Πυροσβεστικής) αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ και έπεται τιμωρία βάσει των κανονισμών του Πρωταθλήματος. 

Τέλος, στο ματς ΔΣΙ-Νομικά Επαγγέλματα – Τραπεζικοί, οι απουσίες των Τραπεζικών δεν τους επέτρεψαν σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσουν την ανωτερότητα της 1ης ομάδας στην κανονική διάρκεια του περυσινού Πρωταθλήματος και οι προβλέψεις που είχαν γίνει πως το συγκεκριμένο ματς θα ήταν ένα ακόμα ντέρμπι έπεσαν έξω, απογοητεύοντας τους πολλούς «κατάσκοπους» που ταξίδεψαν μέχρι το Καλπάκι γι αυτό το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι επικεφαλής των ομίλων ήταν εύκολα ή δύσκολα νικητές στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και πως οι όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση και αναμετρήθηκαν με τις περυσινές ομάδες που είχαν βαθμολογική θέση μεταξύ 9ης και 12ης κατάφεραν να τις υποτάξουν. Με αγωνία περιμένουμε την 2η Αγωνιστική όπου θα αγωνιστούν  και οι ομάδες που αυτή την αγωνιστική είχαν ρεπό.

Το IMAGE GALLERY της αγωνιστικής

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία των ομάδων σύμφωνα με τα φύλλα αγώνων που επεξεργάστηκε το ioanninabasket.gr.

1
2
3
4
5 1
6 1
7
8

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα Εργασιακού Πρωταθλήματος