Ακαδημίες μπάσκετ Κόνιτσας

Ακαδημίες μπάσκετ Κόνιτσας

Ακαδημίες μπάσκετ...πολύ δύσκολο έργο και καθοριστικό για την ανάδειξη ταλέντων. Πρέπει να γνωρίζει κανείς το παιδικό σώμα, να διαχειρίζεται την παιδική ψυχή και να κατευθύνει το παιδικό μυαλό. Στην πόλη μας υπάρχουν ακαδημίες πολλών ομάδων, των οποίων το έργο θα παρουσιάσουμε εκτενέστερα στη συνέχεια.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, γίνεται μία αξιόλογη προσπάθεια στην Κόνιτσα, η οποία ούτως ή άλλως έχει μπει στον μπασκετικό χάρτη με την συμμετοχή της ομάδας του Αίαντα Περιβλέπτου στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΒΔΕ.

Κύριος υπεύθυνος για την προσπάθεια αυτή είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει δουλέψει για πολλά χρόνια με μικρές ηλικίες και έχει καταφέρει να μεταδώσει τις γνώσεις του σε πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην πόλη των Ιωαννίνων. Πολύ πρόθυμα δέχθηκε να μας παρουσιάσει το έργο του στην Κόνιτσα.

"Πριν δυο χρόνια βρεθήκαμε τυχαία με τον συνάδελφο γυμναστή και προπονητή βόλλευ Νίκο Ντανίκα στην Κόνιτσα. Με έκπληξη αντικρίσαμε το Δημοτικό Γυμναστήριο Κόνιτσας, ένα καταπληκτικό χώρο, ο οποίος ήταν ανεκμετάλλευτος από ομάδες. 

Στην περιοχή ανθούσε μόνο το ποδόσφαιρο. Παθιασμένοι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ, λόγω της ενασχόλησής μου με το συγκεκριμένο άθλημα από τα παιδικά μου χρόνια, σαν παίκτης και μετά σαν προπονητής σε όλα τα επίπεδα, σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στον συγκεκριμένο χώρο. Το σκεπτικό μας ήταν να προσφέρουμε και να μεταφέρουμε στα παιδιά της τοπικής κοινωνίας τις εμπειρίες μας και να τους δώσουμε ένα διαφορετικό τρόπο άθλησης χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο καταπληκτικό Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής που ουσιαστικά μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή ήταν ανεκμετάλλευτο.

Ξεκινήσαμε δειλά δειλά τον Μάρτιο του 2015, μαζεύοντας για αρχή 25 παιδιά όλων των ηλικιών. Σήμερα μετά από  δύο χρόνια δουλειάς αριθμούμε 47 αθλητές στο τμήμα μπάσκετ.

Πέρα από την προσφορά στην τοπική κοινωνία γύρω από το αθλητικό κομμάτι, η ακαδημία με δικά της έξοδα έφτιαξε τον αγωνιστικό χώρο (δάπεδο και score board), έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επισήμους αγώνες. Αν και κατά την άποψή μου ήταν νωρίς βλέποντας την συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις, και την δίψα τους για αγώνες την φετινή χρονιά καταφέραμε να κατεβούμε σε δυο κατηγορίες mini 2005 και mini 2003, και να ανταπεξέλθουμε αξιοπρεπώς.

Πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί, να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το μπάσκετ, και να βάλουμε την Κόνιτσα στον μπασκετικό χάρτη. 

Για να μιλήσουμε όμως και γενικά για τις ακαδημίες  μπάσκετ και τον ρόλο τους γύρω από το άθλημα που αγαπάμε θα ήθελα να τονίσω ότι στην περιοχή μας υπάρχουν άρτια οργανωμένες ακαδημίες οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις  ακαδημίες των μεγάλων ομάδων. Το μυστικό μιας επιτυχημένης ακαδημίας είναι: οργάνωση,υπομονή,  άρτια καταρτισμένοι προπονητές και το βασικότερο από όλα πολύ αγάπη για τα παιδιά και το άθλημα μας.

Θα ήταν παράλειψη  να μην ευχαριστήσω τους αθλητές μας, τους γονείς που μας τους εμπιστεύονται, τον Δήμαρχο κ. Παπασπύρου Ανδρέα και τον υπεύθυνο αθλητισμού κ.Φασούλη Χρήστο, που μας στήριζουν σε ότι και να χρειαστούμε, και να τους υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για να τιμήσουμε την Κόνιτσα μέσω του αθλητισμού. 

 ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα Μπασκετανθρωποι