Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση...ή μήπως η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα; Για τον Σταύρο Βλάχο, προπονητή του IBC και έναν από τους "φρέσκους" και πιο ανερχόμενους προπονητές της πόλης μας, η άμυνα πρέπει ορισμένες φορές να ξεκινάει από ένα συγκεκριμένο zone press. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη για τη φετινή σεζόν, και εμείς αναζητήσαμε τα συστατικά της από τον αρμόδιο chef!

Zone Press με διάταξη 2-2-1

Σοφοκλής Τσουκανέλης....ένα play maker με κοφτερό μυαλό στο παρελθόν, νυν προπονητής του Α.Γ.Σ.Ι. και ένας από τους πιο παθιασμένους με το μπάσκετ ανθρώπους της πόλης μας. Του ζητήσαμε να μας κάνει μία απλή ανάλυση επιθετικού συστήματος εναντίον άμυνας man to man και αυτός.....το παράκανε! Διαβάστε παρακάτω πως θα ήθελε να επιτίθενται οι ομάδες του...  

Το ioanninabasket.gr εξασφάλισε μία αποκλειστική συνέντευξη από τον Κώστα Μητσόπουλο...έναν γιαννιώτη, που τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολήθηκε με την διαιτησία φθάνοντας μέχρι τα σαλόνια της Α1 και τα γήπεδα των δύο "αιωνίων". Εδώ και λίγους μήνες σταμάτησε να διαιτητεύει, καθώς συμπλήρωσε το 50ο έτος της ηλικίας του και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να μας δώσει την πρώτη του συνέντευξη, έχοντας κρεμάσει τη σφυρίχτρα του... 

Για την πρώτη συνέντευξη του ioanninabasket.gr διαλέξαμε έναν Θεσσαλονικιό, ο οποίος πέρασε αρκετά χρόνια της προπονητικής του καριέρας στην πόλη μας και προσέφερε πολλά στις ομάδες και τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε. Έχει μερικούς μήνες που έφυγε από τα Γιάννενα για να συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία στην Αθήνα, αλλά παρακολουθεί τα μπασκετικά δρώμενα στην πόλη μας ανελλιπώς και έχει άποψη για όλα.

Όποιον κι αν ρωτήσεις στα Γιάννενα για τον coach Κοντογιάννη θα ακούσεις τα καλύτερα για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. Αναμφίβολα έχει αφήσει το μπασκετικό του στίγμα στην πόλη. Εμείς τον αναζητήσαμε και αυτός με μεγάλη ευχαρίστηση μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για το γιαννιώτικο μπάσκετ και όχι μόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα Μπασκετανθρωποι